вівторок, 24 листопада 2020 р.

Індивідуальне логопедичне корекційно-розвиткове заняття «Осіння мандрівка»

 

Фахівці КЗ «Інклюзивно-ресурсний центр» Бобринецької міської ради продовжують ділитися досвідом зі своїми колегами.

В рамках Тижня педагогічної майстерності власним досвідом ділилася вчитель-логопед ІРЦ  Камерле Л. Т.

Вчителем-логопедом було проведено індивідуальне корекційно-розвиткове заняття з дитиною молодшого шкільного віку «Осіння мандрівка», метою якого було автоматизувати в мовленні свистячі звуки, вчити виділяти у слові перший звук, розвивати артикуляційну моторику, тривалість мовного видиху та слухову увагу, розвивати зв’язне мовлення дитини. 

Виправлення вад звуковимови - складний і тривалий процес, що вимагає від дитини зосередженості, певних навиків та бажання працювати. Діти полюбляють нестандартні, зрозумілі для їх розуміння уроки.

Щоб зацікавити дитину, заняття відбулося у вигляді мандрівки до осіннього лісу. Уявна подорож розпочалася на галявині «Осінніх квітів», що стали основою для проведення дихальної та артикуляційної гімнастики (вправи «Понюхаємо квіточку», «Зроби, як я»). Під купою різнокольорового листя знайшли гусеничку, з якою зробили вправу на відпрацювання чіткої вимови свистячих звуків (вправа «Склади гусеничку»). З вправою «Поїзд» виділяли перший звук у слові, розвивали фонематичний слух дитини, а з  вправою на звуконаслідування «Звуки лісу», вдосконалювали вміння поєднувати рух зі словом. Завершилася мандрівка на галявині «Гарного настрою», де знаходили лісових мешканців за їхнім описом, впізнавали з якого дерева листочок (вправа «Звірі лісу», «Звідки листочок?») – цими вправами розвивали активний словник та зв’язне мовлення дитини.

Ми впевнені, що здобуті на занятті знання обов’язково допоможуть дитині виправити вади мовлення, а отриманні навички і вміння будуть з легкістю використовуватися  у повсякденному житті.







 

Немає коментарів:

Дописати коментар