понеділок, 16 листопада 2020 р.

Групове корекційно-розвиткове заняття вчителя-логопеда «Осінній калейдоскоп»

 Фахівці КЗ «Інклюзивно-ресурсний центр» Бобринецької міської ради, в рамках проведення заходів з підвищення кваліфікаці та атестаційних заходів, продовжують ділитися досвідом зі своїми колегами.

Вчителем-логопедом Павлище А.І. було проведено групове корекційно-розвиткове заняття для дітей зі схожими мовленнєвими порушеннями «Осінній калейдоскоп», метою якого було корекція артикуляторно-акустичної форми дисграфії, диференціація звуків [с]-[ш], вміння виділяти та розрізняти ці звуки в усному та писемному мовленні.
Осінь-чудова пора! Природній матеріал слугував на занятті для розвитку дрібної моторики рук та координації в просторі, а помічники Осені: Вітер, Сонце, Листопад, Туман, Хмари допомагали діткам у виконанні завдань.
На занятті вдосконалювались основні механізми, які забезпечують опанування навичок фонетики та графіки. Діти, зробивши артикуляційну гімнастику (вправа « Артикуляційний равлик»), закріплювали правильну вимову звуків [с] - [ш] («Як дме вітер?!») , училися виділяти ці звуки в усному і писемному мовленні ( «Кросворд», «Впізнай літеру за її частиною», «Розшукується буква»), розвивали своє слухове та мовленнєве сприймання («Насос і змія», «Гілкопад у осики»), розвивали зорово-слухову пам’ять («Опале листя», «Мнемоскоромовка»), розрізняли на письмі змішувані букви С-Ш («Білі тумани-густі хмари»), розвивали логічне мислення, навчалися бути спостережливими і проявляти цікавість до природних явищ.
Осінь щедро віддячила діток за старанність дарунками. А ми сподіваємося, що отриманні навички і вміння вони з легкістю будуть використовувати у повсякденному житті.






Немає коментарів:

Дописати коментар