середу, 14 квітня 2021 р.

Заняття вчителя-реабілітолога ІРЦ

 Фахівці КЗ «ІРЦ» Бобринецької міської ради продовжують ділитися досвідом та надбаннями зі своїми колегами. Практичне заняття з дитиною з ООП продемонстрував нам вчитель-реабілітолог закладу Нехченко С.А. на тему: «Вправи на розвиток сили та м’язів ніг для дитини з ДЦП», метою проведення заняття було формування рухових навичок дитини за допомогою вправ та регуляція її м’язового тонусу. Отже, робота вчителя-реабілітолога – це перш за все – допомога дітям, в яких порушенні функції опорно-рухового апарату та моторики.

Основна форма проведення занять – індивідуальна, в безпосередньому контакті з дитиною. До кожної дитини – лише індивідуальний підхід, підбираються індивідуальні корекційні заняття та комплекси в залежності від тяжкості, форми захворювання та її когнітивного розвитку.

Діти залюбки йдуть на заняття до Сергія Анатолійовича і він з ними теж конкретний, лаконічний, в міру вимогливий, з чітким розумінням своєї справи, її важливості та відповідальності перед дітьми та їх батьками. Педагог тісно співпрацює з батьками, контролює фізичний стан дітей, цікавиться змінами в динаміці розвитку дитини.

Сергій Анатолійович постійно займається самоосвітою, вдосконаленням своїх знань, для того, щоб бути ще кориснішим для дітей з особливими освітніми потребами та для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату.








Немає коментарів:

Дописати коментар