понеділок, 21 грудня 2020 р.

Тренінгове заняття «Дружній колектив: який він?»

 

Кожний керівник прагне до того, щоб в його колективі була злагоджена продуктивна робота. Але, крім того, мабуть, кожен керівник бажає, щоб його колектив був згуртованим, щоб атмосфера була доброзичливою, а психологічний клімат – сприятливим для якісної роботи.

14 грудня 2020 року директором КЗ «ІРЦ» Бобринецької міської ради Білоусовою Лілією Олексіївною (за основним фахом – практичний психолог), проведено нетрадиційну педраду з педагогічним колективом: тренінгове заняття «Дружній колектив: який він?». Основною метою проведення заходу було мотивувати фахівців до самовдосконалення, до впевненості в собі, до розуміння кожним своєї значимості для колективу. Основна увага зосереджувалася на згуртування колективу, на доброзичливе ставлення та розуміння один одного, на сприяння поліпшенню психологічного клімату в колективі та пошуку конструктивних способів вирішення проблемних робочих ситуацій, розвиток вміння працювати в команді.

Фахівці виконували поставлені перед ними, взаємопов’язані між собою,  завдання («Будинок», «Чашка з водою», «Хмарочос», «Серветка», ін.), проективні методики, вчилися мислити, аналізувати та робити висновки, співпрацювати в нестандартних ситуаціях, розуміти бажання один одного та прислухатися до порад колег.

Атмосфера була щирою та відвертою, пізнавальною та дружньою. Кожен з фахівців аналізував себе, ділився секретами своєї неперевершеності та успішності. На завершення тренінгового заняття колеги обмінялися компліментами та побажаннями. І кожен для себе усвідомив, що позитивний психологічний клімат в колективі залежить особисто від кожного члену колективу. А головне – в любій ситуації і в любій команді - треба перш за все залишатися – ЛЮДИНОЮ!


















Немає коментарів:

Дописати коментар